23948sdkhjf

APL får ny ordförande

Styrelsen för APL föreslår en ny ordförande efter Stefan Carlsson som lämnar posten vid nästa bolagsstämma.
I februari blir APL:s nuvarande stryleseordförande Stefan Carlsson, som tidigare var vd för Apoteket AB, landshövning i Kalmar län. Han har varit ordförande i APL:s styrelse sedan verksamheten bröts loss från Apoteket AB och bolagiserades 2008. Nu vill han lämna posten och styrelsen föreslår att Johan Assarsson blir ny ordförande.

Johan Assarsson är ledamot i styrelsen sedan 2010. Han har tidigare bland annat varit regiondirektör i Västa Götalandsregionen och landstingsdirektör i Kalmar län. Han arbetar idag som konsult och är särskild utredade för regeringen av en ny patientlagstiftning.

– Stefan Carlsson har gjort en utmärkt insats som ordförande för APL, han har varit ordförande under en tid när APL har utvecklats väl, vilket skapade kontinuitet när APL frikopplades från Apoteket AB och blev ett självständigt bolag 2010. Jag är mycket glad att Johan Assarsson, som är ledamot av APLs styrelse sedan 2010, tar över som ordförande när Stefan Carlsson avgår på egen begäran, säger Karin Johansson, statssekreteraren vid Socialdepartementet i ett pressmeddelande.APL tillverkar
extemporeläkemedel och ägs av den svenska staten. Beslut om ny styrelseordförande tas på bolagsstämman den 18 januari 2012.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078