23948sdkhjf

Bioinvent får 98 miljoner

Tecknar samarbetsavtal med franska Servier inom cancer.
Det svenska forskningsbolaget Bioinvent meddelar i dag, onsdag, att de ingår ett forskningssamarbete med det franska forskningsbolaget Les Laboratoires Servier. Serviers cancerforskning baseras på en målstruktur inom tumörcellens metabolism och företaget letar efter en antikropp som kan utvecklas till en ny behandling av cancer.

Bioinvent kommer i samarbetet att söka igenom sitt antikroppsbibliotek efter antikroppar som passar målstrukturen. Som ersättning får Bioinvent möjlighet till över 11 miljoner euro, motsvarande 98 miljoner kronor, i licensieringsintäkt, forskningsfinansiering och milstolpersättningar. Utöver det får Bioinvent även rätt till royalties på framtida försäljning av produkter som kan komma ur samarbetet.



Servier kommer även
att ta hjälp av Bioinvent i den prekliniska forskningen samt vid optimeringen av antikroppar inför den kliniska utvecklingen.

- Vi hoppas att detta ska möjliggöra utveckling av en av de första monoklonala antikroppar som riktar sig mot tumörcellens metabolism, ett angreppssätt inom cancerforskningen med stor terapeutisk potential, säger Stéphane Depil, ansvarig för forskning och utveckling på Serviers cancerverksamhet, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078