23948sdkhjf

Biovator i konkurs

Ytterligare ett Allenex-bolag sätts ur spel.
Styrelsen i Allenex portföljbolag Biovator meddelar i dag, torsdag, att de ansökt om att försätta bolaget i konkurs. Detta efter att potentiell köpare av bolaget dragit sig ur i sista stund och att Allenex som enda finansiär slutar att sätta in kapital i bolaget.



Biovator utvecklar tester
som visar om kemiska ämnen kan orsaka allergiska reaktioner eller inte och kan användas i läkemedel-, kosmetika- och kemiindustrin. Allenex är Biovators enda finansiär och sedan Allenex i septemer 2010 meddelat att det skulle renodla verksamheten och enbart fokusera på transplantation har de arbetat för att knoppa av de bolag som verkar utanför transplantationsområdet. Under hösten har Allenex fört diskussioner med potentiella intressenter till Biovator men fick så sent som den 29 december besked om att huvudintressenten drog sig ur. Allenex tog därefter ett beslut om att upphöra med finansieringen av Biovator.

Efter att Allenex antagit de nya affärsplanerna har de successivt börjat avveckla portföljbolagen som är verksamma utanför transplantationsområdet. I slutet av augusti tog det schweiziska private equity-bolaget Alden Impact Capital över Allenex samtliga aktieinnehav i Novahep och Recopharma, och i juni såldes Orthoway till svenska Spin-Med. Portföljbolaget Bioresonator meddelade i slutet av december att de ansökt om konkurs efter en tid med finansiella problem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078