23948sdkhjf

Akinion startar leukemistudie

Första patienten doserad.
Karolinska Developments portföljbolag utvecklar AKN-028, en läkemedelskandidat för behandling av akut myeloisk leukemi. I dag, måndag, doserades den första patienten i en klinisk fas I/II-studie.

Studien är tvådelad och kommer att utföras vid flera olika center i bland annat Sverige, Storbritannien och Polen. Den första studiedelen går ut på att ge patienterna preparatet oralt två gånger per dag i olika doser tills maximalt tolererad dos är uppnådd. Den andra delen kommer att behandla runt 20 patienter för att utvärdera säkerhet, tolerans, farmakokinetik och läkemedelskandidatens effekt på sjukdomen.

- Rekryteringen av den första patienten i fas I/II-studien är en viktig milstolpe för Akinion Pharmaceuticals. I prekliniska studier har AKN-028 visat utmärkt effekt och egenskaper som vi tror kommer att vara av stort värde för patienter och som särskiljer AKN-028 från andra läkemedel på marknaden eller är under utveckling för behandling av denna sjukdom, säger Carl Harald Janson, vd för Akinion Pharmaceuticals, i ett pressmeddelande.

Akinion är ett svenskt bioteknikföretag som grundades 2009. Bolaget utvecklar kinasreceptorhämmare för behandling av leukemi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125