23948sdkhjf

Astra flyttar för gott

Lämnar över sina lokaler i Lund.
I dag tisdag lämnar Astra Zeneca formellt över sina gamla forskningslokaler i Lund till forskningsparken Medicon Village. Det var i mars 2010 som läkemedelsjätten meddelade att de skulle lägga ner sin forskningsanläggning i Lund och flytta delar av den till Mölndal. Fram till i januari 2011 var lokalernas öde oklart tills en av grundarna till bygg- och anläggningsföretaget Peab, Mats Paulssen, köpte anläggningen för 450 miljoner kronor med målet att skapa ett nytt centrum för forskning, innovation och företagande inom life science.

Medicon Village ägs av Mats Paulssens stiftelse och de nyövertagna lokalerna har en yta av cirka 80 000 kvadratmeter varav cirka 30 000 kvadratmeter är laboratorier.

Tanken är att olika företag och forskningsorganisationer ska kunna hyra in sig i lokalerna och lagom till övertagandet har Medicon Valley tecknat avtal med ett antal hyresgäster. Bland de inflyttningsklara finns Lunds universitet som förlägger ett centrum för cancerforskning i lokalerna, Region Skånes biobank, European Spallation Sources huvudkontor, företagsinkubatorn Lund Life Science Incubator och medicinteknikbolaget Bactiguard, som inrymmer sitt strategi- och marknadskontor där.

I januari flyttar även det nya framtidsinstitutet Life science foresight institute in i lokalerna. Institutet som bildades i september 2011 ska fokusera på omvärldsanalys och framtidsforskning inom life science.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078