23948sdkhjf

Astra Zeneca får tillgång till europeiskt sjukvårdsregister

Tecknar avtal med IMS Health för att kunna utvärdera hur läkemedel används i klinik. Hoppas få idéer till nya behandlingar.
Astra Zeneca har tecknat ett avtal med IMS Health som ger läkemedelsbolaget tillgång till sjukvårdsdata från europeiska sjukhus. IMS Health levererar information, tjänster och teknik till sjukvårdssektorn och datan som samlas i tjänsterna kommer från observationsstudier och retrospekiva studier i Europa. All data är anonymiserad och innehåller resultat från klinisk praktik, ekonomiska faktorer och behandlingsmönster.

- Vårt samarbete med IMS är en viktig milstolpe i vår strävan att förstå hur våra läkemedel fungerar i praktiken, utöver vad vi ser i kontrollerade kliniska prövningar. Denna insikt kan hjälpa oss och beslutsfattare inom sjukvården att förbättra behandlingen av sjukdomar, säkerställa att läkemedel används på ett effektivt sätt, och minska bördan för patienterna och sjukvårdens resurser, säger Martin Mackay, Astra Zenecas globala forskningschef, i ett pressmeddelande.

Samarbetet löper under en treårsperiod och syftet är dels att utvärdera hur läkemedel som finns på den europeiska marknaden fungerar då de används i praktiken. Utöver detta hoppas Astra Zeneca kunna se vilka behandlingsområden som i dag inte är tillfredsställda och på så sätt få idéer till nya behandlingsalternativ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064