23948sdkhjf

Aerocrine får tummen upp i Asien

Får marknadsgodkännande för andningstest i Sydkorea och Taiwan.
Det svenska medicinteknikbolaget Aerocrine har fått ett marknadsgodkännande från läkemedelsmyndigheterna i Korea och Taiwan för sitt utandningstest Niox mino. Genom godkännandet har bolaget nu möjlighet att få kostnadsersättningar från både statliga och privata sjukförsäkringar i de båda länderna.

- Alla framsteg på den asiatiska marknaden är viktiga eftersom det finns en stor potential där. Erhållandet av kostnadsersättning i Sydkorea är helt beroende av Koreas läkemedelsmyndighets beslut och därför är vi glada över att ha kommit ytterligare ett steg på vägen. Det kommer dock inte ha någon påverkan på vår försäljning för 2012. Den taiwanesiska marknaden är liten men självfallet är vi glada över att ytterligare ett land har godkänt vår produkt, säger Morten Gunvad, marknadsansvarig på Aerocrine, i ett pressmeddelande.

Niox mino är ett utandningstest som mäter nivåer av kväveoxid i utandningsluften. Kväveoxid förekommer i förhöjda nivåer hos astmapatienter och testet ska utröna om patienten lider av luftvärgsinflammation eller inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11