23948sdkhjf

Inget uppköp av Allenex

Storägarna kom endast över 9,3 procent av bolagets aktier genom ett nyligen avslutat uppköpserbjudande.
Förra veckan gick Allenex storägare, Mohammed Al-Amoudis och Sven-Olof Johanssons, erbjudande ut om att köpa upp de övriga aktieägarnas innehav. Erbjudandet accepterades av aktieägare till totalt elva miljoner aktier, vilket motsvarar 9,3 procent av samtliga aktier i Allenex. Detta innebär att storägarna nu totalt äger 77 procent av aktierna i Allenex. För att tvinga in de sista aktierna, och på så vis bli helägare till bolaget, hade storägarna behövt ha 90 procent av aktierna.

Vid Allenex senaste nyemission hoppade storägarna, tillika garanterna, in och köpte upp de aktier som inte hade tecknats under emissionsperioden. Detta gjorde att deras aktieinnehav översteg 30 procent av ägarandelen i bolaget och de hamnade under budplikt. I slutet av november lade de båda storägarna, affärsmannen Mohammed Al-Amoudi och fastighetsbolaget Fastpartner med Sven-Olof Johansson i spetsen, ett bud på bolaget.

Mohammed Al-Amoudi och Sven-Olof Johansson erbjöd, genom sitt gemensamma bolag Xenella, Allenex övriga aktieägare 1,50 kronor per aktie. Vid tidpunkten för erbjudandet låg aktiekursen på omkring 1,49 kronor aktien. I slutet av december gick Allenex styrelse ut och avrådde aktieägarna från att acceptera erbjudandet. Detta på inrådan av den finansiella rådgivaren KPMG som ansåg att aktien var värd mer.

Störst aktieägare i dag är Mohammed Al Amoudi med ett innehav som uppgår till 36,3 procent av bolagets aktier. Näst störst ägare är Sven-Olof Johansson som, genom sitt bolag Fastpartner, har ett aktieinnehav på 32,3 procent. Efter erbjudandet gått ut kvalar Xenella in som tredje största aktieägare med ett innehav på 9,3 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079