23948sdkhjf

Biotech Igg lägger ner i Storbritannien

Fokuserar på den nordiska marknaden.
Life science-bolaget Biotech Igg meddelade i början av året att de skulle lägga ner sin verksamhet i Storbritannien för att istället fokusera på försäljning i Norden via bolagets verksamheter i Sverige och Danmark. Alla leverantörskontrakt på den brittiska marknaden kommer nu att avslutas.

Biotech Igg utvecklar och säljer produkter och konsulttjänster för forskning, produktion och analyser av proteiner, framförallt antikroppar. Tidigare hette moderbolaget Chemel och säljorganisationen Biotech Igg, men i juli 2011 bytte moderbolaget namn till Biotech Igg.

Bolaget har haft en ekonomisk tuff situation under året och har sedan 2010 genomfört sex emissioner i hopp om att få in kapital till verksamheten. Den senaste, som avslutades i november, tecknades till 33 procent, ett utfall som låg i linje med de tidigare fem emissionerna. Genom novemberemissionen fick bolaget in 1,1 miljoner kronor före emissionskostnaderna som uppskattades till 250 000 kronor.

Den 3 februari håller bolaget en extra bolagsstämma där aktieägarna ska ta ställning till om ytterligare en emission ska genomföras framöver. Styrelsen vill ta in högst två miljoner kronor genom att släppa högst 40 miljoner B-aktier. Syftet är att få in kapital till bolagets försäljnings- och marknadsaktiviteter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078