23948sdkhjf

Wnt Research vidare i Eurostars sållning

Rankas på plats 19 av totalt 294 ansökningar till finansieringsprogrammet.
Forskningsföretaget Wnt Research har lämnat in en ansökan om stöd från Eurostars, ett av EU:s finansieringsprogram för forskning. Nu meddelar bolaget att deras ansökan gått vidare i en första sållning av de ansökningar som kommit in till programmet.

Av de 294 ansökningar som inkommit till Eurostars-programmet rankas Wnt Resarchs som 19:e bästa. Totalt har 115 ansökningar gått vidare. Bolaget tror därför att det är sannolikt att ansökan kommer att beviljas, men de vet i dagsläget inte hur stort det ekonomiska stödet kan bli.

Bolaget har sökt om stöd för att kunna gå vidare med sitt utvecklingsprojekt Foxy-5 och ta det till klinisk fas I, något som de nu tror blir möjligt under 2012. Inom Foxy-5-projektet utvecklar bolaget en peptid för behandling av bröstcancer. Peptiden, hexapeptide Foxy-5, har i djurstudier visat sig minska risken för metastasering av bröstcancerceller till lungor och lever med 70-90 procent i jämförelser med kontrolldjur.

Eurostars ger ekonomiskt stöd till företag som bedriver forskning och utveckling. I potten har programmet 400 miljoner euro, motsvarande 3,5 miljarder svenska kronor, varav 100 miljoner euro kommer från EU och 300 miljoner euro från de 27 medlemsländer som anslutit till programmet.

Wnt Research är ett forskningsföretag med säte i Malmö. Bolaget driver två forskningsprojekt inom cancer, Foxy-5 för behandling av metastaserande bröstcancer och Box-5 för behandling av hudcancerformen malignt melanom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079