23948sdkhjf

Active Biotechs prostatapreparat testas i USA

Läkemedelskandidaten tasquinimod utvärderas som kombinationsterapi.
Active Biotechs läkemedelskandidat , tasquinimod, utvecklas i dag i ett kliniskt fas III-program för behandling av metastaserad kastrat-resistent prostatacancer. Nu meddelar bolaget att substansen parallellt ska testas som kombinationsbehandling i en klinisk fas I-studie i USA.

Studien ska genomföras vid Duke University Hospital, USA, och det primära målet är att hitta en säker och effektiv dos då tasquinimod ges i kombination med kemoterapiläkemedlet cabazitaxel. Även sekundära mål som överlevnad kommer att utvärderas.

I studien kommer 30 män i åldersintervallet 18-80 år med metastaserad kastrat-resistent prostatacancer att ingå. Substansen kommer att ges i doser om 0,25 milligram, 0,5 milligram och 1,0 milligram under 32 veckor.

Tasquinimod är en substans som visat sig hämma tillväxt av blodkärl i tumörer och på så vis strypa näringstillförseln till tumörerna. Active Biotech rekryterar fortfarande patienter till fas III-programmet som totalt ska innefatta 1 200 patienter. Studien väntas vara klar i januari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094