23948sdkhjf

Försäljningsrykte stoppar handel med Epicept-aktie

Vd:n avslöjar: "Vi arbetar efter att försöka sälja hela bolaget".
Strax före halv tre på tisdagseftermiddagen stoppade Stockholmsbörsen handeln med bioteknikföretaget Epicepts aktie. Anledningen är att bolagets vd Jack Telley i en intervju med nyhetsbyrån Direkt avslöjat att bolaget ska säljas. Enligt Telley ska Epicept ha anlitat investmentbanken Suntrust för att genomföra affären.

- Vi arbetar efter att försöka sälja hela bolaget till ett rimligt pris. Det är därför vi har anlitat Suntrust men jag tycker inte dagens värdering av bolaget på 25 miljoner dollar är ett rimligt pris. Dock befinner vi oss inte i några diskussioner i dagsläget. Vi har inga bud just nu, säger Jack Telley till Direkt.

Vidare ska Jack Telley ha dömt ut bolagets läkemedel mot blodcancer, Ceplene, som är godkänt i Europa och säljs av partnern Meda.

- Jag bedömer det som osannolikt att Ceplene någonsin kommer att nå USA-marknaden, säger Epicepts vd och hänvisar till alltför omfattande krav från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Ceplene är Epicepts läkemedel mot blodcancer som är godkänt i Europa och säljs av partnern Meda.

Efter att nyheten kommit ut hann aktienvärdet rasa 15 procent innan Stockholmsbörsen införde handelsstopp. I skrivande stund står aktievärdet still på 1,91 kronor aktien. Stockholmsbörsen meddelar att de öppnar handeln då bolaget inkommit med mer information.

Epicept är ett bioteknikbolag som utvecklar läkemedel mot cancer och smärta. Bolagets huvudkontor ligger i New York, USA, men aktien är noterad på Stockholmsbörsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094