23948sdkhjf

CLS tar in kapital

I dag, onsdag, öppnar handeln i Clinical Laserthermia Systems emission som ska ta bolagets produkt ut på marknaden.
Clinical Laserthermia Systems genomför en företrädesemission som kan ge bolaget ett kapitaltillskott på totalt 14,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningstiden inleds i dag, onsdag, och är öppen till den åttonde februari.

Emissionen består dels av B-aktier till ett toalt värde av 8,1 miljoner kronor och dels av teckningsoptioner som kan ge bolaget ytterligare 6,1 miljoner kronor om aktieägarna utnyttjar teckningsoptionerna fullt ut. Teckningskursen är satt till 4,80 kronor per B-aktie och varje teckningsoption ger aktiehandlarna rätt att teckna en ny B-aktie till en teckningskurs på 7,20 kronor vid ett senare tillfälle, dock senast den 28 november 2012. Emissionen är garanterad till 4,6 miljoner kronor i skrivande stund efter teckningsförbindelser med befintliga aktieägare.

Kapitalet ska gå till att introducera bolagets produkt på marknaden under året.

Clinical Laserthermia Systems är ett Lundabaserat bolag som utvecklar en metod för att behandla cancer. Metoden bygger på att använda ljus för att värma upp och döda tumörer. Den behandlade tumören ska därefter ge ifrån sig antigener som triggar immunförsvaret att attackera andra obehandlade tumörer som kan finnas i kroppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062