23948sdkhjf

Diamyd backar i första kvartalet

Omsättningen är nära noll men bolaget ser positivt på 2012.
Forskningsbolaget Diamyd Medical redovisar i sin kvartalsrapport för perioden september-november 2011 en omsättning på 0,1 miljon kronor. Det är en drastiskt minskning från samma period föregående år då omsättningen var 144 miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto landade under första kvartalet 2011 på -7,3 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 2010 års resultat efter finansnetto under samma period som var 98,3 miljoner kronor.



Förklaringen till att
omsättningen var betydligt högre första kvartalet under 2010 är att Diamyd Medical under den perioden fick ersättning för forskartjänsterna i diabetesprojektet Diamyd som de utvecklade med den dåvarande samarbetspartnern Ortho McNeil Janssen. Dessutom inräknades då en del av den förstagångsbetalning som de fick då samarbetsavtalet tecknades i fjol.



Ändå är Diamyd Medical
hoppfulla inför 2012 och meddelar att de har en handfull deltagare kvar att rekrytera till bolagets kliniska fas II-studie med läkemedelskandidaten NP2 enkefalin för behandling av cancersmärta. Resultaten från studien väntas vara klara under första halvåret i år.

Diamyd Medical skriver också i sin delårsrapport att de lyckats få ner företagets kostnader, något som gett resultat under första kvartalet. Kostnaderna uppgår under september-november 2011 till 15,9 miljoner kronor, vilket innebär en ordentlig besparing från fjolårets kostnader för samma period som var 47,7 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095