23948sdkhjf

Förlust för Artimplant

Garanterad nyemission på 80 procent ska användas till marknadssatsningar i USA.
Medicinteknikbolaget Artimplan t gick med förlust 2011. Resultatet blev -17,9 miljoner kronor, vilket ändå är en förbättring gentemot 2010 då resultatet var -22,4 miljoner kronor. Resultatet per aktie var -0,15 kronor. Omsättningen var 18,3 miljoner kronor, vilket är i stort sett i samma storleksordning som föregående år. Vid årets slut var företagets likvida medel 11 miljoner kronor.

- Resultatmässigt blev 2011 en besvikelse. Egenförsäljningen ökade under året men kunde inte kompensera för den lägre försäljningen från våra licenstagare, skriver vd Kjell Thörnbring i bokslutskommunikén.

Artimplants ledning genomgick stora förändringar förra året, då både vd och styrelseordföranden avgick. Också organisationen förändrades med en nyrekrytering av en chef för försäljningskontoret i USA. Inför 2012 vill företaget satsa på den amerikanska marknaden genom bland annat marknadsstödjande kliniska studier och genom att kontraktera ett antal läkare till Key Opinion Leaders. Det är framför allt till dessa satsningar som pengarna från en utlyst nyemission ska användas, enligt vd Kjell Thörnbring.

- Vi har gjort en bedömning att vi inte är helt beroende av nyemissionen, men ska vi kunna springa lite fortare i ett inledningsskede på den amerikanska markanden behöver vi mer pengar, säger han till Biotech Sweden.

Nyemissionen ska ge ett kapital på 28,4 miljoner kronor och är garanterad till 80 procent. Teckningskursen är 0,06 kronor. Emissionen genomförs i två steg med företrädesemission fram till slutet av februari och avslutad nyemission i mitten av mars.

Artimplant tillverkar bland annat implantat för behandling av artros i händer och fötter, för axelskador och andra mjukvävnadsskador.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109