23948sdkhjf

Oppositionen sätter press på Näringsministern

Socialdemokraternas Ingela Nylund Watz har riktat en öppen fråga till näringsministern om vilka åtgärder som ska tas kring Astra Zenecas nedläggning i Södertälje.
Förra veckan lämnade riksdagsledamot Ingela Nylund Watz (S), in en interpellation till näringsminister Annie Lööf. I interpellationen trycker Ingela Nylund Watz på att Astra Zenecas nedläggning i Södertälje inte bara är tungt för de anställda utan att den även är ett hårt slag mot Sverige som forskningsnation. Hon vill därför veta vilka planerade åtgärder näringsminister Annie Lööf tänker göra för att stärka life science-branschens situation i Sverige.

- Regeringens passivitet för näringslivet riskerar att allvarligt skada den svenska konkurrenskraften. Det är hög tid att de slutar kalla näringslivet för ett särintresse och börjar ta ansvar för att värna om områden som svensk forskningskompetens och spjutspetsforskningen, säger riksdagsledamot Ingela Nylund Watz, i ett pressmeddelande.

- I många andra länder har regeringarna varit betydligt mer intresserade och aktiva för att söka konstruktiva lösningar i samverkan med life science-områdets aktörer. Nu måste den svenska regeringen och näringsminister Annie Lööf redovisa vilka insatser de planerar för att stärka life science-branschen.

Interpellationen lämnades in den 14 februari och från och med det datumet har statsrådet två veckor på sig att lämna ett svar.

Läs hela interpellationen här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08