23948sdkhjf

Ryssland satsar på klinisk forskning

Ryska Quintiles och statlig kapitalfond samarbetar i ny hälsoplan som ska sätta landets kliniska forskning på världskartan.
Det globala kontraktsforskningsföretaget Quintiles verksamhet i Ryssland har ingått ett samarbete med den statliga investeringsfonden Russian Venture Company Biofund för att utveckla den ryska tjänstesektorn inom klinisk forskning.

Samarbetet är ett led i Rysslands utvecklingsplan inom hälsa, Healthcare Development Concept to 2020, som upprättades under 2009.

- Med en population på nära 140 miljoner människor är Ryssland underrepresenterad vad gäller klinisk forskning och överrepresenterad vad gäller otillfredställda medicinska behov, säger Ben Cons, global chef för Quintiles enhet för klinisk utveckling, till den amerikanska nyhetstjänsten Genetic Engineering & Biotechnology News.

- Quintiles mål är att ta itu med detta genom att samarbeta med Russian Venture Company Biofund, som har erfarenhet av att starta företag i Ryssland och har kapital att investera i läkemedelssektorn, fortsätter han.

De båda samarbetsparterna kommer i en nära framtid att meddela mer precist hur samarbetet kommer att yttra sig.

Russian Venture Company Biofund etablerades under början av 2011 och är en riskkapitalfond som förvaltar investeringar från den ryska staten och privata investerare. Fonden ska fokusera på innovativa företag verksamma inom bioteknik-, läkemedel- och medicinindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109