23948sdkhjf

Hansa Medical tar in mer kapital

Investerarprofilerna Bengt Ågerup och Bo Håkansson köper nya aktier.
Bioteknikföretaget Hansa Medical beslutade vid en extra bolagsstämma i början av januari i år att bolaget skulle genomföra en riktad emission och en företrädesemission. Den riktade emissionen genomfördes i januari och innebar att Bengt Ågerup via sitt investmentbolag Nxt2b investerade 27,5 miljoner kronor till Hansa Medical. I mars ska nu bolaget genomföra företrädesemissionen som kan ge bolaget ytterligare 18,5 miljoner kronor före emissionskostnader.

Företrädesemissionens teckningstid löper mellan 5-19 mars och aktier kan då tecknas till ett värde på fem kronor aktien. Hansa Medicals två största aktieägare Bengt Ågerup via Nxt2b och Bo Håkansson, både som privat ägare och genom bolag, har förbundit sig att köpa aktier i emissionen.

Kapitalet ska ta bolagets utvecklingsprojekt Ides, för behandling vid organtransplantationer och autoimmuna sjukdomar, till klinisk fas. Bolaget genomför i dag toxikologi- och säkerhetsstudier med preparatet och planerar att lämna in en ansökan om klinisk fas I-studie till Läkemedelsverket under första halvåret 2012.

Emissionen är totalt den tredje bolaget gör inom loppet av ett år. Förutom den riktade emissionen som genomfördes i januari tog bolaget in 29 miljoner kronor under våren 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113