23948sdkhjf

Volvo-vd ny styrelsetopp i Astra Zeneca

Leif Johansson föreslås bli ny ordförande i läkemedelsjättens styrelse.
Astra Zenecas styrelseordförande Louis Schweitzer meddelar att han tänker lämna posten som ordförande den 1 september 2012. Styrelsen föreslår att Leif Johansson tar över klubban vid Louis Schweitzer avgång. Aktieägarna kommer att ta ställning till styrelsens förslag vid Astra Zenecas årsstämma den 26 april.

Leif Johansson var fram till förra året vd för fordonstillverkaren Volvo, en post han då haft i 14 år. Han är i dag styrelseordförande för den globala telekomjätten LM Ericsson och har dessförinnan arbetat på elektronikföretaget Electrolux. Leif Johansson har erfarenhet från läkemedelsindustrin sedan tidigare då han varit styrelseledamot i Bristol-Myers Squibb mellan 1998-2011.

Louis Schweitzer lämnar styrelsen helt.

Vid årsmötet kommer aktieägarna även att ta ställning till förslag om två nya styrelseledamöter, Graham Chipchase och Geneviève Berger. Detta efter att Michele Hooper efter nio år i styrelsen planerar att avgå vid årsstämman. Graham Chipchase arbetar i dag som vd för förpackningsföretaget Rexam och Geneviève Berger är forsknings- och utvecklingschef på Unilever, ett företag som säljer produkter till dagligvaruhandeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062