23948sdkhjf

Västra Götaland i samarbete med Quintiles

Ska få fler patienter att delta i kliniska prövningar.
Västra Götalandsregionen har tecknat ett samarbetsavtal med CRO-bolaget Quintiles. Målet med samarbetet är att fler kliniska prövningar ska genomföras i regionen.

– Vi gör detta nu eftersom vi har sett en nedåtgående trend med färre kliniska studier som genomförs i Sverige på grund av den globala konkurrensen. Detta avtal innebär bättre möjligheter att driva fler kliniska studier, spridda över flera studiecenter i regionen, med fler patienter, säger Jan Eriksson, sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär i stort att Quintiles ska vända sig till Västra Götalandsregionen med merparten av de kliniska prövningar som de blir ombedda att göra i Sverige.

Det är inte första gången Quintiles ingår avtal för att ta plats på den kliniska forskningsmarknaden. Förra veckan meddelade bolagets ryska verksamhet att de ingick i ett samarbete med den statliga investeringsfonden Russian Venture Company Biofund för att utveckla den ryska tjänstesektorn inom klinisk forskning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062