23948sdkhjf

Nu är de överens

SKL och industrin har nu skrivit under en överenskommelse vad gäller de nationella kvalitetsregistren.
Sedan i mars förra året har Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med industrin arbetat med att utveckla de omkring 90 nationella kvalitetsregister som finns i dag. Överenskommelsen som reglerar industrins inblandning i utvecklingsarbetet är nu i hamn.

Enligt överrenskommelsen ska SKL och industrin bland annat samverka på sätt som gör att bägge parter behåller trovärdigheten och en oberoende ställning till varandra. Industrins del i samverkan ska grundas på köp av tjänster och inte längre som sponsor av kvalitetsregistren.

Kvalitetsregistren innehåller personbundna uppgifter om bland annat problem, diagnos, behandling och resultat inom hälso- och sjukvården och används för att öka kvaliteten inom bland annat vård och läkemedelsutveckling. Utvecklingen av dessa register pågår till och med 2016 och hur arbetet ska gå till regleras av ett avtal mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. För av avtalet ska gälla måste det även tecknas en överenskommelse mellan SKL och bioteknik-, medicinteknik- och läkemedelsindustrin.

Enligt ursprungsplanen skulle alla avtal, både mellan staten och SKL och mellan SKL och industrin, vara undertecknade vid årsskiftet. Men eftersom att industrin ratade det första avtalet försenades överenskommelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062