23948sdkhjf

Xvivo noteras på First North

Knoppas av från moderbolaget Vitrolife.
Vitrolife meddelade redan i november 2011 att dotterbolag Xvivo perfusion, som fokuserar på organtransplantation, skulle ta ett strategiskt steg från moderbolaget. Nu börjar förberedelserna inför avknoppningen och Vitrolife meddelar att Xvivo kommer att noteras separat på börsen.

- Våra två affärsområden, fertilitet och transplantation, befinner sig i olika utvecklingsfaser och vi i styrelsen anser att ett separat ägande ökar de strategiska möjligheter som respektive bolag kan nyttja för ett ökat värdeskapande, säger Vitrolifes styrelseordförande Patrik Tigerschiöld, i ett pressmeddelande.

Ännu finns en del frågor relaterade till myndighetstillstånd och administrativa system att reda ut innan avknoppningen kan genomföras. Men planen är att ha mycket klart till en extra bolagsstämma i mitten av året.

Vitrolife utvecklar produkter och system för preparation, odling och förvaring av mänskliga celler, vävnader och organ. Plattformen genererar produkter inom tre områden: fertilitet, transplantation och stamcellsodling. Bolaget med säte i Göteborg har i dag 220 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062