23948sdkhjf

Bakslag för Astra Zenecas Seroquel

Stämningsansökan som skulle hindra FDA från att godkänna kopior av Seroquel avslogs.
Astra Zenecas stämningsansökan mot den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA som inlämnades den 12 mars 2012 har avvisats av domstolen. FDA avslog den 7 mars Astra Zenecas begäran om att läkemedelskopior med samma substans som det antidepressiva läkemedlet Seroquel baseras på, quetiapin, ska krävas på samma biverkningsprofil som Seroquel. Tillägget om hyperglykemi-biverkningen skyddas av marknadsexklusivitet fram till december 2012. Marknadsexklusiviteten för Seroquel och Seroquel XR går nu i stället ut i mars 2012.



Ett annat bakslag
för Astra Zeneca och Seroquel kom i förra veckan, då High Court i Storbritannien meddelade att formuleringspatentet som skyddar Seroquel XR är ogiltigt. Patentet har utmanats av Accord Healthcare, Intas Pharmaceuticals, Hexal, Sandoz samt Teva.

Det här är det första domslutet som ogiltigförklarar formuleringspatentet för Seroquel XR. Beslutet i den brittiska domstolen är inte bindande i andra länder. En distriktsdomstol i Nederländerna förklarade patentet giltigt den 7 mars. Domstolsförfaranden har slutförts även i USA och Spanien, där beslut fortfarande inväntas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078