23948sdkhjf

(S) ifrågasätter Leijonborgs roll

Kräver att utbildningsministern klargör vilket mandat Lars Leijonborg har som samordnare för att lösa situationen efter Astra Zenecas nedläggning i Södertälje.
Riksdagsledamot Ingela Nylund Watz (S) har lämnat in en interpellation till Utbildningsminister Jan Björklund angående Lars Leijonborgs uppdrag som samordnare efter Astra Zenecas nedläggning i Södertälje. Ingela Nylund Watz vill veta vilka åtgärder Jan Björklund ska vidta för att för att klargöra Lars Leijonborgs mandat efter att han fått uppdraget att mildra effekterna av nedläggningen.

- Allt fler aktörer, där bland de fackliga organisationerna, har ifrågasatt Lars Leijonborgs mandat och engagemang för att lösa krisen som uppstått efter Astra Zenecas beslut om nedläggning av verksamheten i Södertälje. För mig står det högst oklart vilket mandat Leijonborg egentligen har i frågan och därför vill jag nu fråga ut utbildningsministern, som utsåg Lars Leijonborg till samordnare, om vilket mandat han egentligen har, säger Ingela Nylund Watz i ett pressmeddelande.



Det har gått två
månader sedan Astra Zeneca avslöjade att de skulle lägga ned forskningen i Södertälje och Lars Leijonborg valdes till samordnare. Ingela Nylund Watz tycker att det fortfarande är högst oklart vad regeringen och Lars Leijonborg avser göra för att förbättra omständigheterna.

- De fackliga organisationerna som har varit verksamma på Astra Zeneca i Södertälje har nu krävt att Lars Leijonborg byts ut och jag förstår deras frustration. För som jag ser har varken Leijonborg eller regeringen förordat några insatser som skulle hjälpa till att lösa krisen i Södertälje, säger hon.

Ingela Nylund Watz lämnade in interpellationen till Björklund den 10 april och utbildningsministern har nu två veckor på sig att lämna ett svar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126