23948sdkhjf

Start up-bolag får kapital

Vinnova har delat ut årets Vinn nu-pengar.
Vid årets utdelning av Vinn nu-medel får de nystartade life science-företagen Apiconisis och Alevax 300 000 kronor var från Vinnova. Pengarna ska hjälpa nystartade och forskningsbaserade bolag att förbereda och tydliggöra den kommersiella potentialen i sina utvecklingprojekt så att de kan utvecklas och få finansiering på annat håll.



Stockholmsbolaget Apiconisis utvecklar
en metod för att studera interaktioner mellan receptorer i levande celler och tar också fram ämnen som kan modulera sådana interaktioner. Affärsidén är att i celler kunna efterlikna mekanismer som förekommer i kroppen och på så vis använda det vid läkemedelsutveckling.

Malmöföretaget Alevax tilldelas pengar genom en satsning som Vinnova och Tillväxtverket gör på företag som startats av unga personer mellan 18-30 år. Bolaget utvecklar produkter som ska användas vid hantering av vävnadsprov inom patologi och cancerdiagnostik.

Totalt fick elva nystartade bolag Vinn nu-pengar till olika projekt, däribland utveckling av ett nytt branddetektionssystem, en energieffektiv flygplansmotor och produktplaceringstjänst för bloggare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094