23948sdkhjf

Långsiktiga frågor i fokus

Sänkt bolagsskatt och riskkapitalavdrag ska stärka Sveriges konkurrenskraft. I dag presenterade finansminister Anders Borg vårbudgeten.
Regeringen vill förstärka Sveriges konkurrenskraft genom vissa skatteåtgärder och åtgärder inom forskning, innovation och infrastruktur. Det klargjordes i vårbudgeten som presenterades i dag. I samband med presentationen av vårbudgeten påpekade finansminister Anders Borg (M) att de mer långsiktiga frågeställningarna ställs i fokus då behovet av krisåtgärder minskar och nämnde då vikten av att öka Sveriges konkurrenskraft. Bland annat nämnde Anders Borg sänkt bolagsskatt som en åtgärd.

- Vi ser att många länder i vår omvärld har sänkt bolagsskatten och vi har nu en möjlighet att säkra att vi har kontroll över vår skattebas och samtidigt kan fortsätta att sänka bolagsskatten för att ha en stark konkurrenskraft.

Anders Borg tog också upp frågan om riskkapitalavdrag som regeringen gav förslag på i slutet av januari , men kunde inte ge några besked om hur avdraget kan utformas.

- Vi har fått utredningsförslag som vi nu tittar över. Vår bedömning är att vi gärna vill, i den tid det går, få fram ett riskkapitalavdrag som gör att vi stimulerar kapitalbildning i framför allt mindre företag.

Vad gäller forskning hänvisade Anders Borg till att arbetet med forskning- och innovationspropositionen är i full gång och att satsningar på området kommer i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079