23948sdkhjf

Medivirs preparat mot hepatit i ny studie

Samarbetspartnern Janssen utvidgar forskningen och testar TMC435 i ny kombination.
Det svenska forskningsföretaget Medivir utvecklar i samarbete med Janssens forskningsverksamhet i Irland läkemedelskandidaten TMC435 för behandling av hepatit C.

Janssen i sin tur tecknade samarbetsavtal med läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb i början av december 2011 där TMC435 skulle testas i kombination med Bristol-Myers Squibbs läkemedelskandidat daclatasvir i en klinisk fas II-studie. Nu meddelar Janssen och Bristol-Myers Squibb att de utvidgar samarbetet.



Detta innebär att
TMC435 och daclatasvir, beroende på resultaten från fas II-studien, även kommer att testas i kombination i en klinisk fas III-studie. Dessutom ska TMC435 även testas tillsammans med en annan av Bristol-Myers Squibbs läkemedelskandidater, BMS-986094, en nukleotid NS5B polymerashämmare.

- Vi är mycket entusiastiska över att se detta utökade samarbete mellan Janssen och Bristol-Myers Squibb och över att få möjlighet att studera TMC435 i kombination med nukleotiden BMS-986094 samt utöka det kliniska samarbetet genom att utvärdera TMC435 tillsammans med daclatasvir. Detta är en av flera strategier för att studera TMC435 i interferonfria behandlingar, en utveckling som vi anser är viktig för att vidareutveckla HCV-terapier för patienterna, säger Charlotte Edenius, forsknings- och utvecklingschef på Medivir, i ett pressmeddelande.

Utvecklingsprogrammet med TMC435 har redan utvidgats en gång nyligen. I mitten på mars meddelade Medivir att de planerade att starta två nya kliniska fas III-studier med preparatet. I den ena studien ska bolaget jämföra effekten mellan TMC435 och telaprevir då preparaten ges tillsammans med interferon och ribavirin. I den andra studien är syftet att utvärdera effekt och säkerhet med TMC435 då det ges i kombination med interferon och ribavirin.

Men det är inte bara positiva nyheter kring Medivirs hepatitpreparat. I veckan kom positiva resultat från två kliniska studier med Gileads GS-7977 och Abbott Labs ABT-072 och ABT-450, som båda anses vara konkurrenter till TMC435. Nyheten fick Medivirs aktievärde att sjunka 8,5 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079