23948sdkhjf

Lena Björk lämnar ledningsgruppen

Nu har hela ledningsgruppen på Läkemedelsverket bytts ut sedan Christina Åkerman tillträdde som generaldirektör för fem år sedan.
Sedan Christina Åkerman utsågs till gd för Läkemedelsverket 2008 har i stort sett hela ledningsgruppen bytts ut. Den siste som var med i ledningen sedan Åkerman tillträdde är Lena Björk, direktör på enheten för utredning och regulatorisk administration. Nu lämnar även hon ledningsgruppen.

Lena Björk är den sjätte i raden som lämnar ledningsgruppen sedan 2011. Tomas Salmonsson och Gert Ragnarsson lämnade ledningsgruppen i början av mars i år och dessförinnan har Lars Dagerholt, Cecilia Ulleryd och Anette Nilsson slutat.

Lena Björk blir i stället chef för ledningskansliet på myndigheten, en relativt ny enhet som upprättades för ett år sedan. Enligt Lena Björk har den på senare tiden uppmärksammade kritiken mot Christina Åkerman inget med saken att göra.

- Mitt direktörsförordnande går ut i augusti och jag har länge arbetat med utredningsverksamheten på Läkemedelsverket och kände att det var dags att prova på något nytt.

Thomas Uhlin har utsetts till tillförordnad direktör från och med den 1 juni fram till den sista augusti och efterträder Lena Björk. Han tar även hennes plats i ledningsgruppen. Thomas Uhlin kommer närmast från posten som chef på Läkemedelsverkets enhet för effekt- och säkerhetsutvärdering av läkemedel, en roll han haft sedan 2010.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063