23948sdkhjf

Orexo blickar mot USA

Börjar förbereda försäljning av två av bolagets läkemedelskandidater.
Läkemedelsföretaget Orexo meddelade under sin kapitalmarknadsdag i går, torsdag, att bolaget efter att ha genomfört en ordentlig omstruktrering nu ska öka fokus på kommande lanseringar av två av bolagets läkemedelsprojekt. Fokus läggs dels på huvudprojektet OX218, som i dag befinner sig i klinisk fas III och utvecklas för att behandla opioidberoende, och dels på OXs1 för behandling av akut smärta vid vårdrelaterade ingrepp.

- Vi planerar att lämna in registreringsansökan för OX219 i USA under första kvartalet 2013 och kommer därför att öka fokus på att planera inför den kommande kommersialiseringsfasen, säger bolagets vd Anders Lundström.

Registreringsansökan för OX51 är planerad att lämnas in någon gång under 2014, men någon närmare tidpunkt än så vill Anders Lundström inte ange.

I slutet av januari meddelade Orexo och läkemedelsjätten Janssen Pharmaceutica att de avbröt sitt samarbetsprojekt kring tre läkemedelsprojekt inom astma, kol och andra inflammationssjukdomar. Som ett resultat av att samarbetet bröts blev 35 anställda uppsagda från Orexo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219