23948sdkhjf

Sensidose rustar för framtiden

Ny vd och nya pengar ska ta bolaget framåt.
Uppsalabolaget Sensidose har nyligen genomfört en nyemission som gav bolaget 18,4 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att utveckla bolagets doseringssystem, att skala upp tillverkningsprocessen, göra hälsoekonomiska studier samt att lansera de färdiga produkterna på marknaden.

I början av maj rekryterade bolagets styrelse Jack Spira till vd-posten. Jack Spira är medicine doktor, disputerad vid Karolinska Institutet, och har arbetat inom läkemedelsindustrin i 25 år på bland annat Pharmacia och Oncopeptides. Han efterträder Sören Nygren som jobbar kvar på bolaget bland annat som ansvarig för utvecklingen av doseringssystemet.

Sensidose utvecklar en ny form av den befintliga läkemedelsubstansen levodopa, för behandling av Parkinsons sjukdom, samt ett system för individuell dosering av läkemedel.

- Läkemedlet finns i dag i 50 eller 100 milligram och det gör det svårt att dosera exempelvis 65 milligram. Därför har vi tagit fram tabletter på fem milligram så att patienterna lättare kan justera sina doser, säger Jack Spira.

Bolaget lämnade in en registreringsansökan till läkemedelsverket angående tabletten för fem månader sedan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078