23948sdkhjf

Förtroendet för Läkemedelsverkets ledning sjunker

En färsk medarbetarundersökning på Läkemedelsverket visar att hälften av de anställda saknar förtroende för ledningen.
Läkemedelsverket har gjort en medarbetarundersökning som visar att 49 procent av de anställda saknar förtroende för ledningen. Förtroendet har minskat med 13 procentenheter från januari då en likadan medarbetarundersökning gjordes.

I enkäten kunde de anställda ge betyg på en skala från 1-6 om olika påståenden. 510 anställda har svarat på enkäten och av dessa har 29 procent gett en 1:a eller 2:a på frågan om uppskattat förtroende för ledningen. Vidare har 20 procent gett betyget tre på samma fråga. Totalt sett gav 49 procent av medarbetarna betyg i den lägre skalan och endast 27 procent gav ledningen högt betyg i form av en 5:a eller 6:a.

Enligt den förra medarbetarenkäten var förtroendet något högre i januari. Av de 687 anställda som arbetade på Läkemedelsverket vid årsskiftet 2011/2012 svarade 593 anställda på undersökningen. Då gav enbart 28 procent av de svarande ett betyg mellan 1-3 på frågan om uppskattat förtroende för ledningen.

Även andelen som skulle rekommendera Läkemedelsverket som arbetsplats har sjunkit sedan i januari. I den senaste undersökningen angav 44 procent att de skulle kunna rekommendera arbetsplatsen, vilket innebär en minskning med sex procentenheter från undersökningen ett kvartal tidigare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062