23948sdkhjf

Active Biotech får 91,2 miljoner kronor i milstopersättning

Har rekryterat 600 patienter till fas III-studien med tasquinimod.
Forskningsbolaget Active Biotech har rekryterat hälften av patienterna till en fas III-studie med bolagets läkemedelskandidat tasquinimod, för behandling av patienter med metastaserad prostatacancer. Läkemedelskandidaten utvecklas tillsammans med det franska läkemedelsbolaget Ipsen som nu ger Active Biotech 10 miljoner euro, motsvarande 91,2 miljoner kronor, i milstolpersättning.

Tasquinimod är en substans som visat sig hämma tillväxt av blodkärl i tumörer och på så vis strypa näringstillförseln till tumörerna. Studien är randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad och genomförs vid flera över 200 olika center i bland annat USA, Sydamerika och flera länder i Europa. Totalt ska 1 200 patienter att ingå och studien väntas vara klar i januari 2016.

Tasquinimod utvecklas i huvudsak för behandling av prostatacancer men Ipsen har också meddelat att de planerar att utöka indikationen.

- Ipsen är nu i slutstadiet vad gäller designen av en randomiserad kompletterande studie som ska initieras före årets slut och förbereder för studier av tasquinimod i ytterligare indikationer, säger Marc de Garidel, styrelseordförande och vd på Ipsen, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063