23948sdkhjf

Alla ombord i Diamyd Medicals studie

Testar läkemedelskandidat mot cancersmärta.
Forskningsbolaget Diamyd Medical har nu rekryterat alla patienter till bolagets fas II-studie med läkemedelskandidaten NP2 Enkefalin. Preparatet utvecklas för behandling av svår och långvarig cancersmärta.

Studien är randomiserad, dubbelblind och placebokontrollerad och genomförs vid 18 olika kliniker i USA. Totalt ingår 32 patienter.

- Med studieresultaten hoppas vi kunna etablera "proof of principle" för denna innovativa metod att behandla smärta genom att leverera läkemedel direkt till nervsystemet. Om konceptet visar sig lyckosamt kommer det att ge många nya möjligheter att behandla smärta och andra medicinska problem i nervsystemet där det idag saknas effektiv behandling, säger Peter Zerhouni, vd och koncernchef för Diamyd Medical, i ett pressmeddelande.

Studien kommer att pågå i fyra veckor och de första resultaten kan komma att presenteras om fem till sju veckor.

NP2 Enkefalin är
en läkemedelskandidat som bygger på bolagets leveransteknik, NTDDS.

NTDDS är en förkortning för Nerve targeting drug delivery systems. Tekniken bygger på att leverera genbaserade läkemedel direkt till nervceller, vilket ska ge en lokal effekt i de celler där behandlingen är tänkt att verka. Bolaget har i dag tre läkemedelskandidater som bygger på tekniken, NP2 Enkefalin för behandling av kronisk cancersmärta, NG2 GAD för behandling av kronisk neuropatisk smärta som kan orsakas av nervskador, och NE2 Endomorfin för behandling av neuropatisk smärta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078