23948sdkhjf

Vitrolife vinnare av Sweden Bio award 2012

Fick branschpriset.
På Sweden Bios årsmöte utnämndes Vitrolife till årets vinnare av Sweden Bio awards. Priset delades ut för sjätte gången och syftar till att lyfta företag som under det föregående året visat upp prestationer och framgångar utöver det vanliga.

Vitrolife utvecklar och producerar produkter och system för preparering, odling och förvaring av humana celler, vävnader och organ. Bolaget ska under den ekonomiska krisen ha lyckats växa finansiellt på internationell nivå.

Motiveringen löd:

“Vitrolife har med innovativa produkter och fokus på kunden lyckats bygga upp ett lönsamt och snabbväxande företag som har nått internationella positioner och internationellt erkännande. Vinnaren har 37 kvartal i rad med intäktstillväxt samt en angelägen och lovande forskning. Juryn vill ge ett särskilt omnämnande för att Vitrolife har utforskat världens tidigare okända regulatoriska marker och lämnat en tydlig karta när det gäller IVF/provrörsbefruktning. “

Magnus Nilsson, som varit vd för Vitrolife i nio år men som nyligen lämnade posten för att bli vd för Vitrolifes dotterbolag Xvivo Perfusion, tog emot priset.

- För att kunna bygga bolag långsiktigt och inte satsa på snabb avkastning och tidig exit är det viktigt att ha aktieägare som förstår affärsmodellen och och att man sedan håller löpande dialog med ägarna, förklarade han bolagets framgång.

De andra bolagen som var nominerade till branschpriset var Atlas Antibodies och Moberg Derma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078