23948sdkhjf

Danskt bolag varslar halva arbetsstyrkan

Fokuserar på marknadsgodkännande och lägger ner tidiga projekt.
Det danska läkemedelsföretaget Veloxis ska nu börja fokusera på att ta sin läkemedelskandidat till marknaden och i samband med det varslar bolaget stora delar av personalstyrkan om uppsägning. Mellan 40-50 procent av tjänsterna kommer att försvinna.

Veloxis utvecklar ett immunhämmande läkemedel LCP-Tacro, för behandling i samband med transplantation. Läkemedelskandidaten visade positiva resultat i klinisk fas III i juni 2011 och sedan dess har bolaget förberett inför marknadsgodkännande och kommersialisering av produkten i USA och Europa. Nu meddelar bolaget att de omorganiserar bolaget och flyttar sina resurser till slutförandet av utvecklingen och kommande kommersialisering av läkemedelskandidaten. Som ett resultat av omorganisationen planerar bolaget att lägga ner andra projekt i pipelinen, inklusive projekt i tidig utvecklingsfas. Exakt vilka projekt som kommer att läggas ned är i dagsläget oklart men bolaget bedriver tidiga forskningsprojekt inom terapiområden som smärta, inflammation, fettrubbning samt metaboliska och endokrina sjukdomar.

I dag arbetar omkring 60 anställda på bolaget och efter omstruktureringen beräknas arbetsstyrkan uppgå till 30-35 anställda. Nedskärningarna beräknas sänka bolagets kostnader med 35-40 miljoner danska kronor, motsvarande , på årlig basis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127