23948sdkhjf

Ytterligare tio får lämna Karo Bio

Genomför sista steget i bolagets besparingsplaner.
Forskningsbolaget Karo Bio presenterade under hösten 2011 kostnadsbesparingar som innebar att 25 anställda varslades om uppsägning. I februari sa bolaget upp 16 av dessa och nu går ytterligare tio anställda.

Bolaget har sedan en tid sett över verksamheten för att få ner kostnaderna för den löpande verksamheten och har tidigare kommunicerat att nedskärningarna i personalstyrkan skulle sänka de årliga kostnaderna med 17 miljoner kronor. Tjänsterna som försvinner är dels forskartjänster, men även tjänster i stödfunktioner.

Karo Bio är ett forskningsföretag med säte i Huddinge i utkanten av Stockholm. I mars la bolaget ner sitt huvudprojekt, utvecklingsprogrammet med läkemedelskandidaten eprotirome för behandling av höga blodfetter. I dag består bolagets portfölj av tidiga projekt inom bland annat terapiområden som cancer, autoimmuna sjukdomar och CNS. I december 2012 tecknade bolaget avtal med Pfizer inom autoimmuna sjukdomar om att utveckla läkemedelssubstanser som hämmar hormonreceptorn Rorgamma som visat sig spela viktig roll i inflammationsprocessen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063