23948sdkhjf

Orexo köper tillbaka rättigheterna för Abstral i USA

Byter marknad med Prostrakan. Får 610 miljoner kronor plus nya royaltiesavtal.
Det svenska läkemedelbolaget Orexo har gjort stora förändringar i försäljnings- och distributionsavtalet med det skottska läkemedelsföretaget Prostrakan avseende Abstral. Genom förändringarna byter de både bolagen marknader och Orexo får 610 miljoner kronor samt nya royaltiesavtal.

Abstral, ett läkemedel för behandling av genombrottssmärta vid cancer, har utvecklats av Orexo och är i dag godkänt i bland annat EU, USA och Kanada. Prostrakan har sedan en tid haft exklusiva rättigheter att sälja Abstral på den amerikanska marknaden medan Orexo behållit rättigheterna för EU och övriga världen. I och med att försäljnings- och distributionsavtalet nu skrivs om tar Orexo från och med 1 januari 2013 över rättigheterna på den amerikanska marknaden medan Prostrakan istället får försäljningsrättigheterna för EU och övriga världen. Förutom att bolagen byter marknader får Orexo 610 miljoner kronor i ersättning från Prostrakan samt rätt till royalties och årliga delmålsbetalningar när Prostrakan uppnår förutbestämda försäljningsnivåer i EU.

Ersättningen på 610 miljoner kronor kommer att delas ut i tre omgångar. Första utbetalningen är på 250 miljoner kronor och genomförs i juni 2012. Därefter kommer ytterligare 220 miljoner kronor betalas ut under 2013 och 140 miljoner kronor under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062