23948sdkhjf

Medcap säljer medtech-bolag

Dotterbolaget IM-Medico säljs till svenskt labbtech-bolag.
Investmentbolaget Medcap säljer dotterbolaget IM-Medico till laboratorieteknikföretaget Addvise Lab Solutions för 14 miljoner kronor exklusive tilläggsersättning baserat på IM-Medicos EBITDA-resultat för 2012/2013.

IM-Medico säljer medicintekniska produkter och tillbehör till akut- och prehospitala vårdenheter samt produkter inom diagnostik. Bolaget har sitt säte i Saltsjö-Boo utanför Stockholm och var fram till nu ett helägt dotterbolag till Medcap.

- IM-Medico har en mycket stark marknadsposition och har vuxit stadigt sen vi förvärvade verksamheten 2005 med nya produktområden och utökad kundbas. Tillsammans med det kompetenta teamet i bolaget har vi dubblat omsättningen i verksamheten sedan förvärvet 2005. IM-Medico står starkt för framtiden och Addvise kommer som ny ägare tillsammans med teamet kunna fortsätta att utveckla bolaget, säger Karl Tobieson, vd för Medcap, i ett pressmeddelande.



Medcap har en
handfull dotterbolag inom life science och kommer efter avyttringen av IM-Medical att fokusera på befintliga och framtida investeringar.

- Försäljningen av IM-Medico ger oss möjlighet att fokusera än mer på att addera värde genom att utveckla existerande portföljbolag och utvärdera samt genomföra nya investeringar, säger Karl Tobieson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063