23948sdkhjf

Bioinvent i brittiskt samarbete

Ska utveckla nya antikroppsläkemedel mot cancer.
Det Lundabaserade forskningsföretaget Bioinvent och det brittiska bolaget Cancer Research Technology, som är ett kommersiellt dotterbolag som är helägt av forskningsfinansiären Cancer Research UK, har tecknat samarbetsavtal med Queen Mary, University of London. Genom samarbetet ska de båda bolagen tillsammans med universitetet utveckla nya antikroppsläkemedel för behandling av cancer.



Bioinvents bidrag till
samarbetet är bolagets screeningteknik First och antikroppsbibliotek N-coder genom vilken antikropparna till projektet ska vaskas fram.

- Genom att slå ihop expertisen inom djurmodeller och tillgången till patientmaterial vid mitt laboratorium med Bioinvents First-teknologi hoppas vi att snabbare kunna utveckla nya behandlingar. Vi kommer i första hand att inrikta oss på proteiner som påverkar myeloidcellernas roll under förstadiet till cancer. Mitt laboratorium har stor erfarenhet av detta område och vi förväntar oss att sådana behandlingar kan vara effektiva inom en brett spektrum av tumörtyper, säger Thorsten Hagemann, Cancer Research UK, i ett pressmeddelande.

Genom avtalet får Bioinvent rätt att utveckla och marknadsföra läkemedelsprodukter som kan komma ur samarbetet. Detta i utbyte mot att Bioinvent betalar milstolpersättningar och royalties på framtida försäljning till Cancer Research Technology.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062