23948sdkhjf

Aprea och Oncopeptides får nya ägare

Karolinska Development och Industrifonden byter aktier.
Karolinska Development äger i dagsläget 43,1 procent av aktierna i det privatägda cancerbolaget Oncopeptides och 41,1 procent av aktierna i bioteknikbolaget Aprea. Nu genomför de ett aktiebyte med Industrifonden som ritar om ägarstrukturen för de båda bolagen.

Industrifonden kommer att ta över alla Karolinska Developments aktier i Oncopeptides. I utbyte får Karolinska Development Industrifondens alla aktier i Aprea.

Karolinska Development kommer efter bytet att äga 69,4 procent av de totala antalet aktier i Aprea. Bytet ska enligt de båda bolaget inte påverka deras finansiella ställning utan motiverar bytet med följande uttalande.

- Vi tror att både Aprea och Oncopeptides har medicinsk och därmed kommersiell potential. Genom att göra detta ägarutbyte kommer vi att kunna fokusera på Apreas fortsatta kliniska utveckling, samtidigt innebär transaktionen att båda parter kan dra nytta av varandras framtida framgångar i respektive investering. Vi bedömer att denna transaktion är bäst för Karolinska Developments aktieägare och att den gör det möjligt för oss att fokusera våra resurser mer effektivt, säger Torbjörn Bjerke,vd för Karolinska Development, i ett pressmeddelande.

Oncopeptides och Aprea utvecklar läkemedelskandidater för behandling av cancer och bägge bolagens ledande produkter befinner sig i dag i klinisk fas I/II.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062