23948sdkhjf

Gel mot vaginalsmärta tar nästa steg

Pharmanest tar nästa steg med smärtlindrande gel för livmoderhalsen.
Karolinska Developments portföljbolag Pharmanest har gått in i fas II med sin smärtstillande gel Shact. Studien är en randomiserad dubbelblind placebokontrollerad studie och förväntas omfatta cirka 200 patienter där samtliga patienter från fas I-studien är inkluderade.

Målet med studien är i första hand att utvärdera effekten av Shact i samband med insättning av spiral men även att evaluera säkerhet och tolererbarhet.



Produkten är framtagen
för att användas i samband med spiralinsättning och andra gynekologiska ingrepp. Målet är att uppnå omedelbar smärtlindring utan behov av avancerad utrustning.

- Resultaten från denna studie blir ett viktigt steg närmare en möjlig ny lokalbedövningsprodukt. Många kvinnor upplever smärta i samband med spiralinsättning och det finns få lokalbedövningsprodukter på marknaden med dokumenterad effekt inom denna indikation. Vi ser ett stort behov för Shact i samband med spiralinsättning såväl som vid andra gynekologiska ingrepp, säger Gunilla Lundmark, vd för Pharmanest, i ett pressuttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078