23948sdkhjf

Nuevolution tar in 96 miljoner genom nyemission

Utvecklar metod för effektivare läkemedelsutveckling.
Det danska läkemedelsbolaget Nuevolution tar in elva miljoner euro, motsvarande 96 miljoner kronor, i en nyemission. Genom nyemissionen får bolaget också en ny ägare, Industrifonden.

Nuevolution är ett läkemedelsbolag som bildades 2001 och har säte Köpenhamn, i den danska delen av det svensk-danska bioteknikklustret Medicon Valley. Bolaget har utvecklat en metod som ska förbättra möjligheten att ta fram nya fungerande läkemedel, den så kallade Chemicsmetoden. Metoden möjliggör att på tidigt stadium se vilka substanser som har effekt på vissa sjukdomar och på så vis snabbare få fram effektiva läkemedelskandidater.

Förutom Industrifonden deltar också Nuevolutions befintliga ägare i nyemissionen, den danska investeraren Sunstone Capital samt SEB Venture Capital och SEB Utvecklingsstiftelse. Pengarna ska gå till att bredda bolaget, bland annat genom en etablering i Sverige, men också till att utveckla bolagets befintliga verksamhet.

- Vi är mycket glada över att få in Industrifonden som ny investerare. Det nya kapitalet gör det möjligt för oss att öka takten i såväl våra egna utvecklingsprogram som i kommersiella samarbeten, säger Alex Haahr Gouliaev, vd på Nuevolution, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094