23948sdkhjf

Bioinvent omorganiserar och avskedar 21 anställda

Bolaget omorganiserar efter att forskningsprojektet TB-402 lagts ned.
Det svenska forskningsbolaget Bioinvent möttes i början av juni av stora bakslag då partnern Roche beslutade att gå ur samarbetsavtalet gällande cancerpreparatet TB-403. Samtidigt upptäckte bolaget att läkemedelskandidaten TB-402 för behandling av blodproppar gav en ökad risk för blödning och projektet lades ned. Nu, nästan en månad efter att forskningsprojektet avbrutits, gör bolaget en omorganisering som innebär att resurserna fokuseras på andra projekt men också att en del arbetstillfällen försvinner.

Bioinvent har därför kallat till fackliga förhandlingar och totalt beräknas 21 tjänster försvinna. Bolaget har i dag 89 anställda men planerar att minska arbetsstyrkan till 68. Nedskärningarna ska ge årliga kostnadsbesparingar på 15 miljoner kronor med start från januari 2013.

- Vi beklagar att förändringen av vår organisation drabbar flera av våra anställda, men anser att den är nödvändig för att vi på bästa möjliga sätt skall kunna ta till vara de möjligheter som positiva studiedata medför senare i år. Vi fokuserar nu våra resurser på de mest lovande projekten där vi räknar med att under det kommande kvartalet presentera studieresultat för två av de projekt, som kommit längst i utvecklingen, säger Svein Mathisen, vd Bioinvent, i ett pressmeddelande.



De kvarvarande resurserna
kommer att fokusera på forskningsprojekten BI-204, för behandling av akut kranskärlssjukdom, och bolagets nya och befintliga cancerprojekt som bland annat BI-505.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125