23948sdkhjf

Genovis tecknar distributionsavtal med Sigma-Aldrich

Når genom avtalet Asien, Sydostasien och Sydamerika.
Det Lundabaserade företaget Genovis tacknar distributionsavtal med Sigma-Aldrich, ett globalt bolag som distrubuerar bland annat laboratorieteknik. Genom avtalet nåt Genovis helt nya marknader.

Summan för avtalet är okänd men Sigma-Aldrich får genom avtalet exklusiva rättigheter att sälja Genovis produkter i Asien, Sydostasien och Sydamerika.

- Vi finns inte på dessa marknader i dag och Sigma-Aldrich har funnit där länge och är inarbetade bland kunderna. Det innebär att våra produkter kommer ut på marknaderna direkt, så det här är jättestort för oss, säger Susanne Ahlberg Nykvist, ansvarig investerarrelationer, till Biotech Sweden.

Genovis är ett företag som baserar på teknik som utvecklats från forskning på Lunds universitet och grundaren och vd:n Sara Fredriksson har varit med från början.

- Jag är mycket nöjd med att vi tecknat avtal med en av världens bästa aktörer inom life science-produkter. Vi har haft som målsättning att nå ut på de starkt växande asiatiska och sydamerikanska marknaderna och detta är en utmärkt lösning för oss. Jag är stolt över att Sigma-Aldrich valt att ta in våra produkter i sitt sortiment och jag ser fram emot att få samarbeta med deras fantastiska team som har en genuin kunskap om våra kunder, säger hon i ett pressmeddelande.

Bolaget utvecklar och säljer produkter ur två olika portföljer. Den ena portföljen baserar på enzym som används vid utveckling och kvalitetskontroll av antikroppsbaserade läkemedel. Den andra portföljen baserar på kontrastmedel som används i medicinsk avbildning för att se nanostrukturer. Bolagets huvudmarknad är i dag USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063