23948sdkhjf

BMS och Astrazeneca delar på Amylin

Affären landade på 48,5 miljarder, men notan splittas på två.
Efter flera veckors budande blir det tillslut Bristol-Myers Squibb som lägger vantarna på det amerikanska läkemedelsbolaget Amylin. Men den andra budgivaren Astra Zeneca går inte helt bet på affären - snarare tvärt om.



Biotech Sweden har
tidigare skrivit om att bland andra Astra Zeneca och Bristol-Myers Squibb funnits bland intressenterna som budat på det amerikanska diabetesbolaget Amylin som börjat söka efter potentiella köpare tidigare i år. Efter ett par vändor står det nu klart att Bristol-Myers Squibb står kvar som ensam budgivare med en köpesumma som landat på runt 7 miljarder dollar, motsvarande 48,5 miljarder kronor.

Kort efter att affären blivit klar gick Bristol-Myers Squibb och Astra Zeneca ut med att de, efter att affären gått i lås, startar ett samarbete inom diabetes. Samarbetet går ut på att Bristol-Myers Squibb och Astra Zeneca tillsammans ska utveckla och sälja produkter som har ursprung ur Amylins forskning. För detta betalar Astra Zeneca 3,4 miljarder dollar, motsvarande 23,5 miljarder kronor, till Bristol-Myers Squibb.

Även eventuella vinster och förluster ska delas lika mellan bolagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078