23948sdkhjf

Pergamums PXL-01 nådde inte målet

Ingen statistiskt signifikant skillnad jämfört med placebo i fas 2-studie.
PXL-01 är en terapeutisk peptid som har utvecklats för att minska ärrbildning och negativ inverkan på rörlighet och funktion efter kirurgiska ingrepp. I fas 2-studien har preparatets effekt och säkerhet utvärderats hos patienter som har genomgått handkirurgi.

Enligt ett pressmeddelande från Pergamum har behandlingen med preparatat tolererats väl och inte påverkat hand- eller sårläkningen negativt. Men studien visade ingen statistiskt signifikant skillnad mellan patienter som behandlats med PXL-01 jämfört med placebo när det gällde det primära studiemålet, summan av rörligheten i två fingerleder. 12 veckor efter operation hade dock 67 procent av patienterna som behandlades med PXL-01 god eller utmärkt rörlighet av det skadade fingret jämfört med 48 procent av patienterna i gruppen som behandlades med placebo.

Totalt behandlades 138 patienter i Sverige, Danmark och Tyskland. Det slutliga resultatet från studien kommer att publiceras under tredje kvartalet 2012. Studien fortsätter att inkludera 6 och 12 månaders uppföljning.

- Ärrbildning efter operation har betydande negativ inverkan på rörlighet och funktion, och det finns för närvarande inga farmakologiska produkter för behandling av dessa komplikationer. Vi analyserar nu dessa komplexa data för att därefter besluta om nästa steg i det kliniska programmet för PXL-01. Vi ser fram emot att slutföra studien i februari 2013, inklusive uppföljningsdata och hoppas på en fortsatt positiv utveckling, säger Jonas Ekblom, VD för Pergamum.

Pergamum är ett av Karolinska Developments portföljbolag och är specialiserat på utveckling av terapeutiska peptider för lokal applikation i infektioner och sår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078