23948sdkhjf

Framgångar för dansk forskningspark

Investerar i utökade lokaler med plats för fler bioteknikföretag.
Den danska biomedicinska forskningsparken COBIS, Copenhagen Bio Science Park, invigdes 2009. Målet var att skapa bättre möjligheter för att kommersialisera forskningen genom att öka närheten mellan universitet, forskare och näringsliv.

Satsningen har varit framgångsrik och de cirka 25 danska och internationella små bioteknikföretag som sin verksamhet i parken har de senaste 18 månaderna tagit in sammanlagt nästan 400 miljoner kronor i nytt kapital.

Ägarna bakom COBIS , Köpenhamns större forskningsparker Symbion och Scion DTU, investerar nu ytterligare 90 miljoner kronor i parken för att utöka området med 7000 kvadratmeter till fler kontor och laboratorier. Det kommer att ge 25 till 30 nya företag möjlighet att verka inom området. Den nya byggnaden kommer att påbörjas sommaren 2012 och beräknas vara klar för invigning vid årsskiftet 2013/2014.

- När kapitalet är begränsat i sektorn, är danska bioteknikföretag duktiga på att hitta nya affärsmodeller. Vi ser ett mycket nära samarbete mellan många av våra företag i COBIS. Den möjligheten vill vi gärna ge fler företag. COBIS är ett utmärkt exempel på vad samverkan mellan privata företag, offentliga aktörer och den akademiska universum kan åstadkomma, säger Morten Mølgaard Jensen, VD för COBIS, i ett pressmeddelande.

COBIS och Sahlgrenska Science Park i Göteborg inledde förra året ett samarbete över gränserna, med målet att stärka utvecklingsmöjligheterna för tillväxtbolag inom life science-området.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062