23948sdkhjf

Ännu ett bakslag för Bioinvent

Aktien rasar 66 procent efter negativt fas 2-besked.
Bioinvent utvecklar antikroppen BI-204 i samarbete med Genentech, ett bolag inom Roche-gruppen. I fas 2-studen GLACIER har antikroppens effekt på patienter med stabil kardiovaskulär sjukdom studerats. Den primära målsättningen var att patienterna skulle visa en minskning av den vaskulära inflammationen jämfört med placebogruppen efter 12 veckor. Men resultaten från studien påvisar ingen statistiskt säkerställd skillnad mellan de två patientgrupperna.

- Vi konstaterar att BI-204 inte nådde upp till den primära målsättningen med GLACIER-studien. Innan vi avgör vilken framtid BI-204 har, måste vi och vår partner Genentech slutföra analysen av den fullständiga datamängden. Vi räknar med att ge ett besked senare i år, säger BioInvents VD Svein Mathisen.

Tidigare under sommaren drabbades Bioinvent av två andra stora bakslag då utvecklingen av läkemedelskandidaten TB-402 för behandling av blodproppar avbröts eftersom den visade sig öka risken för blödning. Samtidigt sade Roche upp samarbetsavtalet gällande cancerpreparatet TB-403.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078