23948sdkhjf

Maria Forss ny vice vd på Vitrolife

Företaget har också sökt marknadsföringstillstånd för STEEN Solution i USA.
Maria Forss tillträder befattningen som vice vd för bioteknik- och medicinteknikföretaget Vitrolife i oktober i år och kommer då att ansvara för för affärsutveckling och global marknadsföring.

Tidigare har Maria arbetat som vd för DuoCort Pharma samt på AstraZeneca med marknadsföring och produktutveckling. Hon kommer närmast från P.U.L.S, Partners för Utvecklingsinvesteringar inom Life Science, där hon har ansvarat för affärsutveckling.

Vitrolife meddelar även att företaget har inlämnat till en ansökan om marknadsföringstillstånd för STEEN Solution-tekniken till den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA . Tekniken används för att rena och evaluera lungor utanför kroppen inför transplantation. Ansökan baseras på goda resultat från den kliniska studie som Vitrolife bedriver i USA.

Dotterbolaget Xvivo Perfusion , som utvecklar och säljer produkter för organtransplantationer , kommer att ansvara för försäljningen av STEEN Solution med tillbehör. Om ansökan blir godkänd beräknar företaget att produkten kan börja säljas i USA under slutet av detta år.

- Inlämningen av en ansökan om marknadsföringstillstånd till FDA är en milstolpe i den kliniska och kommersiella utvecklingen av Vitrolifes unika och innovativa STEEN Solution, säger Magnus Nilsson, chef för Xvivo Perfusion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109