23948sdkhjf

Aerocrine ökar förlusten andra kvartalet

Resultat efter skatt -41 miljoner kronor, jämfört med -29 miljoner samma period förra året.


Medicinteknikbolaget Aerocrine redovisar dock en rejält ökad nettoomsättning under andra kvartalet, med 88 procent till 37 miljoner kronor. Försäljningen av NIOX MINO påfyllnadstest ökade med 52 procent och försäljning för klinisk användning i USA ökade med 47 procent.

Resultat efter skatt för första halvåret blev -80 miljoner, jämfört med -56 miljoner samma period 2011.

Aerocrine har under andra kvartalet tagit in cirka 260 miljoner kronor i en nyemission före avdrag av emissionsutgifter. Företaget fick även in nära 9 miljoner kronor genom en förlikning i en flera år gammal patenttvist med det amerikanska medicinteknikbolaget Apieron.

Under perioden har företaget uppnått både framgångar och motgångar i sitt försvar av patent i Europa. För en månad sedan förklarades två av Aerocrines patent giltiga av en domstol i Belgien, som även slog fast att belgiska konkurrenten Medisoft gjort intrång i patenten. Medisoft är nu förbjuden att tillverka och sälja sina instrument. I veckan meddelades att en federal patentdomstol i München förklarade ett av Aerocrines tyska patent ogiltig, vilket företaget har för avsikt att överklaga.

Aerocrine är en medicinteknisk koncern fokuserad på förbättrad behandling och kontroll av patienter med inflammation i luftvägarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079